Uitgewezen valse rabbijn die tot kinderfoltering aanzette in Israël aangekomen

november 18, 2009 at 2:54 pm

28 oktober 2009

Een door Brazilië uitgewezen zelfverklaarde rabbijn, die ervan is beschuldigd zijn volgelingen tot kinderfoltering aan te zetten, is vandaag in Israël aangekomen. De 27-jarige Elior Chen was gedurende de vlucht naar Tel Aviv vergezeld van Israëlische en Braziliaanse politieagenten. Na zijn aankomst is hij naar Jeruzalem overgebracht voor verhoor.

Chen, die zich als rabbijn had uitgegeven, was vorig jaar Israël ontvlucht nadat meerdere kinderen van zijn volgelingen waren gehospitaliseerd. Sommigen waren ernstig verwond. Hij wordt ervan beticht zijn gelovigen ertoe te hebben aangezet hun kinderen te slaan, brandwonden toe te dienen en vast te binden in het kader van macabere uitdrijvingsrituelen.

Volgens Israëlische media heeft Chen samen met volgelingen messen, hamers en andere voorwerpen gebruikt om in de nederzetting Beitar Ilit op de Westelijke Jordaanoever peuters tot 3 en 4 jaar oud te misbruiken. De kinderen kregen slagen tegen hun hoofd en in het aangezicht. Eén kind liep blijvend hersenletsel op. (afp/bdr)

http://www.hln.be/hln/nl/1281/Israel-Palestina/article/detail/1022227/2009/10/28/Uitgewezen-valse-rabbijn-die-tot-kinderfoltering-aanzette-in-Israel-aangekomen.dhtml

Advertenties

Entry filed under: Archief.

Rabbijn uit Westoever: Joden mogen niet-Joden doden die Israël bedreigen Legerrabbijn: “Nooit genade voor de vijand”


 


Theodor Herzl (1860-1904), de grondlegger van het moderne Zionisme, erkende dat het antisemitisme zijn zaak, de stichting van een afzonderlijke Joodse staat, zou bevorderen. Om het Joodse Vraagstuk op te lossen stelde hij “wij moeten er vooral, een internationale politieke kwestie van maken.”[1] Herzl schreef dat het Zionisme de wereld een welkome “definitieve oplossing” bood “van het Joodse vraagstuk.”[2] In zijn “Dagboeken”, pagina 19, verklaarde Herzl “Antisemieten zullen onze ware vrienden worden, antisemitische landen onze bondgenoten.”


%d bloggers liken dit: