Legerrabbijn: “Nooit genade voor de vijand”

november 18, 2009 at 2:58 pm

16 november 2009

De aalmoezenier van het Israëlische leger, rabbijn Avichai Ronski, heeft de soldaten de raad gegeven zich niet te soft op te stellen tegenover “de vijand”. Hij had niets dan lof voor het gedrag van het leger tijdens het Gaza-offensief van december 2008 tot januari 2009. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz.

Vechten met hart en ziel
“Wie zich toegeeflijk opstelt tegenover de vijand terwijl die geen genade verdient, zal vervloekt worden”, waarschuwde Ronski, die de rang van generaal heeft. “Een van de grote innovaties van het offensief in Gaza was dat onze soldaten met heel hun hart en ziel gevochten hebben en dat Israël alle middelen gemobiliseerd heeft om de overwinning te verzekeren.” Bij het offensief in Gaza kwamen 1.400 Palestijnen om het leven, voornamelijk burgers. (afp/adb)

http://www.hln.be/hln/nl/1281/Israel-Palestina/article/detail/1029839/2009/11/16/Legerrabbijn-Nooit-genade-voor-de-vijand.dhtml

Advertenties

Entry filed under: Archief.

Uitgewezen valse rabbijn die tot kinderfoltering aanzette in Israël aangekomen


 


Theodor Herzl (1860-1904), de grondlegger van het moderne Zionisme, erkende dat het antisemitisme zijn zaak, de stichting van een afzonderlijke Joodse staat, zou bevorderen. Om het Joodse Vraagstuk op te lossen stelde hij “wij moeten er vooral, een internationale politieke kwestie van maken.”[1] Herzl schreef dat het Zionisme de wereld een welkome “definitieve oplossing” bood “van het Joodse vraagstuk.”[2] In zijn “Dagboeken”, pagina 19, verklaarde Herzl “Antisemieten zullen onze ware vrienden worden, antisemitische landen onze bondgenoten.”


%d bloggers liken dit: