Rabbijnen roepen militairen op tot dienstweigering

november 11, 2009 at 11:16 pm

28 mei 2009

JERUZALEM (ANP) – Israëlische rabbijnen die zielzorg verlenen onder kolonisten, hebben donderdag Israëlische militairen en politieagenten opgeroepen tot dienstweigering. Zij moeten orders van meerderen om nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever te ontruimen niet opvolgen. ,,De heilige Tora verbiedt het deel te nemen aan de verbanning van Joden uit ons Heilig Land”, schrijven de rabbijnen in een verklaring.

Premier Benjamin Netanyahu heeft beloofd nederzettingen op de Westoever die zonder toestemming van de autoriteiten zijn gebouwd, te ontmantelen. Daarmee hoopt hij de steun van de Amerikaanse regering te krijgen in zijn beleid inzake het nucleaire programma van Iran. Zijn belofte heeft echter wrevel gewekt in zijn regering, waarin rechtse partijen zich verzetten tegen de ontruiming van welke nederzetting in het Palestijnse gebied dan ook.

Op de Westelijke Jordaanoever wonen op papier meer dan 280.000 kolonisten. De meesten zijn er om economische redenen heen getrokken, maar een zeer luidruchtige en vaak gewelddadige minderheid is in het gebied gaan wonen op basis van het vaste geloof dat God hun het recht heeft geschonken om er zich te vestigen.

http://www.metronieuws.nl/index.php?actie=nieuws&c=1&id=158533

Advertenties

Entry filed under: Archief.

Joodse terrorist bekent twee moorden Rabbijn uit Westoever: Joden mogen niet-Joden doden die Israël bedreigen


 


Theodor Herzl (1860-1904), de grondlegger van het moderne Zionisme, erkende dat het antisemitisme zijn zaak, de stichting van een afzonderlijke Joodse staat, zou bevorderen. Om het Joodse Vraagstuk op te lossen stelde hij “wij moeten er vooral, een internationale politieke kwestie van maken.”[1] Herzl schreef dat het Zionisme de wereld een welkome “definitieve oplossing” bood “van het Joodse vraagstuk.”[2] In zijn “Dagboeken”, pagina 19, verklaarde Herzl “Antisemieten zullen onze ware vrienden worden, antisemitische landen onze bondgenoten.”


%d bloggers liken dit: