Rabbijn uit Westoever: Joden mogen niet-Joden doden die Israël bedreigen

november 11, 2009 at 11:43 pm

11 november 2009

Door Haaretz Service

Net een paar weken na de arrestatie van een vermeende Joodse terrorist, Yaakov Teitel, heeft een rabbijn uit de Westelijke Jordaanoever een boek uitgebracht waarin Joden toestemming wordt gegeven om niet-Joden die Israel bedreigen te doden.

Rabbijn Yitzak Shapiro, die leiding geeft aan Od Yosef Chai Yeshiva in de Yitzhar nederzetting, schreef in zijn boek “The King’s Torah” dat zelfs baby’s en kinderen gedood mogen worden als zij een bedreiging vormen voor de natie.

Shapiro baseert zijn leer grotendeels op geciteerde passages uit de Bijbel, waar hij zijn mening en geloof aan toevoegt. “Het is toegestaan om de Rechtvaardigen onder de volkeren te doden zelfs wanneer zij niet verantwoordelijk zijn voor de dreigende situatie,” schreef hij, en voegde eraan toe: “Als wij een niet-Jood doden die gezondigt heeft of één van de zeven geboden heeft overtreden – omdat wij om deze geboden geven – is er niets mis met moord.”

Enkele vooraanstaande Rabbijnen, waaronder Rabbijn Yithak Ginzburg en Rabbijn Yaakov Yosef, hebben hun studenten en volgelingen het boek aanbevolen.

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1126890.html

Advertenties

Entry filed under: Archief.

Rabbijnen roepen militairen op tot dienstweigering Uitgewezen valse rabbijn die tot kinderfoltering aanzette in Israël aangekomen


 


Theodor Herzl (1860-1904), de grondlegger van het moderne Zionisme, erkende dat het antisemitisme zijn zaak, de stichting van een afzonderlijke Joodse staat, zou bevorderen. Om het Joodse Vraagstuk op te lossen stelde hij “wij moeten er vooral, een internationale politieke kwestie van maken.”[1] Herzl schreef dat het Zionisme de wereld een welkome “definitieve oplossing” bood “van het Joodse vraagstuk.”[2] In zijn “Dagboeken”, pagina 19, verklaarde Herzl “Antisemieten zullen onze ware vrienden worden, antisemitische landen onze bondgenoten.”


%d bloggers liken dit: